Новини

Живуть олені, дикі кабани і страуси: на Буковині працює лісовий звіринець – відео

У Ломачинецькому лісництві філії “Сокирянське лісове господарство” уже 13 років функціонує лісовий звіринець.

Про це повідомляє Подільський лісовий офіс.

Там мешкають олені, сімейство диких свиней, страуси, павліни, віслюки і поні. Їх можна сфотографувати, погладити і погодувати.

Усі види тварин проживають у окремих відділеннях, де враховані особливі вимоги для кожного з них. Для оленів, віслюків і поні побудовано відкритий воль’єр.

Для страусів лісівники облаштували просторий вольєр із вигулом. Для фазанів звели закритий вольєр, щоб убезпечити їх від хижаків.

У відділені для свиней особливі “дикі” умови – болото і ставок. А для народження смугастого потомства навіть облаштоване своє “пологове відділення” – спеціальні будиночки, де самки можуть усамітнитись.

Звіринець є популярним місцем серед туристів та місцевих жителів. Тварини звикли до людей, тож спокійно з ними контактують.

“Звірів лісівники люблять і доглядають за ними. Тож навіть дали тваринам імена: “Дикого кабана звуть Сава, оленя – Вася, а самка страуса – Катерина”, – розповідає лісничий Ломачинецького лісництва Андрій Маковійчук.

Щороку олені і кабани приводять потомство. Коли малюки підростають, частину звірів лісівники випускають в дику природу. Таким чином збільшують популяцію тварин в регіоні.

Сокирянське лісове господарство і надалі планує розвивати вольєрне господарство з еколого-просвітницькою метою. Поруч з вольєром працює музей лісу, де можна ознайомитись з історією лісового господарства Сокирянщини.

На теориторії є пасіка, розвивається апітерапія та милує око дендропарк, в якому ростуть рідкісні та червонокнижні рослини. Також працює лісовий ресторан.

На гостей чекають щодня з 8 до 17 години. Вхід для всіх охочих безкоштовний.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.