Новини

Втрати, штурми та новий наступ росіян: у ЗСУ зробили важливу заяву

Ситуація на Донецькому напрямку фронту складна, проте російські загарбники зазнали значних втрат та знизили свою активність.

“Ворог трохи знизив свою активність на Донецькому напрямку. Це пов’язано з тим, що на Запорізькому напрямку наші підрозділи знищують логістичні склади, скупчення особового складу і техніки, що унеможливлює подальше просування ворога”, – повідомив спікер об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський в ефірі інформаційного телемарафону.

За його словами, ситуація на Донецькому напрямку наразі складна. Хоча ворог і зменшив активність, однак продовжує штурмувати: лише за сьогоднішню ніч він провів шість штурмових дій.

“Всі штурмові дії були в районі Авдіївки та Мар’їнки. Втрат наших позицій не сталося. Ворог втратив за сьогоднішню ніч близько двох взводів”, – розповів речник.

Наступ на Вугледар – чи є загроза

Дмитрашковський зазначив, що про повторне наступ на Вугледар мова поки не йде через значні втрати окупантів.

За його інформацією, протягом останнього тижня росіяни дуже активно атакували позиції у напрямку Вугледара, Мар’їнки та Авдіївки, застосовували свої найкращі підрозділи, але на сьогодні відомо про те, що морально-психологічний стан військових РФ зовсім впав.

“Наразі про наступ не йдеться, оскільки ворог поніс дуже суттєві втрати. Командир славнозвісної 155-ї бригади морської піхоти був доставлений до Ростова за відмову виконувати бойові розпорядження. Також підрозділи “Степ” та “Тигр” відмовляються брати участь у бойових діях. Відомо про 126-ту бригаду, в якій 20 людей написали відмову… На даний момент, я думаю, що у ворога основне завдання – відновити сили, техніку, оскільки минулого тижня вони досить серйозно втратили особового складу – близько двох батальйонів”, – сказав речник.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.