Новини

«Хвилювався за побратимів»: у Чернівцях попрощалися із загиблим комбатом 80 ОДШБ Андрієм Луканюком – фото

Сьогодні, 9 березня у Чернівцях попрощалися із командиром батальйону 80-ї ОДШБ, воїн військової частини А0284 майором Андрієм Луканюком та солдатом 79-ї ОДШБ, воїном військової частини А0224 Максимом Гібадулліним.

Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua.

Чернівчани мали можливість попрощатися із героями у храмі, що знаходиться на Небесної Сотні, 30. Героїв з Чернівців прийшли провести в останню дорогу сотні чернівчан, військових побратимів та знайомих.

34-річний кадровий військовий Луканюк був родом із Івано-Франківщини. Десять років тому переїхав до Чернівців. На його рахунку бої за Луганський аеропорт, Щастя, Дебальцеве та Широкине.

За словами волонтера Сергія, він знає Андрія Луканюка ще з 2014 року.

“Андрій був справжнім. Він завжди стояв на своєму, завжди переживав за хлопців, які служили із ним. Він також був порядним сім‘янином. У нього є 2 дочки та один син. Андрій дуже їх любив. Військовий пройшов найгарячіші точки війни. Пам’ятаю, як привозив йому волонтерську допомогу у Станицю-Луганську. Коли я почув цю страшну новину, я не повірив. Та і зараз не вірю”, – ділиться чоловік.

Солдату Максиму Гібадулліну був лише 21 рік. Про нього згадують, що був дуже позитивним.

“Макс – це душа компанії. Він постійно шукав у всьому позитив. Вмів підтримати та знайти потрібні слова, коли найважче. Це біль для всіх…”, – каже знайомих військового.

Після того, як відбулося прощання у храмі, похоронний конвой направився до Центрального кладовища. Героїв поховали на Алеї слави.

Нагадаємо, сьогодні на Буковині попрощалися із шістьма героями, які загинули у запеклих боях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.