Новини

Нічна масована ракетна атака: що відомо

Уночі 9 березня Росія вкотре атакувала Україну.

Близько першої ночі за Києвом у низці українських областей оголосили повітряну тривогу. Попередньо, йшлося про атаку безпілотників. Про ця інформація не була підтверджена офіційно.

Пізніше у Херсоні пролунали вибухи. Вогнева точка перебувала в місцевому лісі на лівому березі біля Олешок, які нині окуповані ворогом.

Потім з офіційним попередженням про небезпеку вночі заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. У соціальних мережах він написав коротке, але загрозливе повідомлення: “У жодному разі не ігноруємо тривогу”.

Також стало відомо про те, що на Київщині – загроза повітряної атаки. Місцевим жителям порадили перебувати в укриттях.

У соціальних мережах повідомили про те, що у деяких районах у кількох областях зникло світло. Зокрема, йшлося про Харківську, Одеську, Київські області.

А близько другої години ночі повітряна тривога охопила всю Україну. Повідомлялося про політ безпілотників у низці областей та роботу ППО. Але інформація не була підтверджена офіційно.

Після оголошення повітряної тривоги звуки вибухів пролунали в Одесі та Миколаєві. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Також вибухи пролунали у Дніпрі і низка вибухів – у Харкові. Влада порадила перебувати в укриттях та не ігнорувати сигналів тривоги.

Зокрема, повідомлялося про звуки вибухів у Хмельницьку, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Тернополі, Києві. Також є інформація про звуки вибухів у Івано-Франківській, Хмельницькій та Київській областях. Офіційних повідомлень від місцевої влади про вибухи вночі у цих регіонах не було.

Пізніше стало відомо про те, що на Одещині ракети влучили в об’єкт енергетичної інфраструктури області. На щастя, постраждалих немає. Почали діяти обмеження електропостачання. За результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони є збиття ракет.

У Харкові через вибухи виникли проблеми зі світлом. У Харкові під ворожим прицілом опинилася енергетична інфраструктура.

Загалом ворог завдав близько 15 ударів по Харківщині. Було влучання у житловий будинок.

Також з’явилася інформація про підвищену загрозу ракетного удару на Черкащині: в області були застосовані запобіжні відключення електроенергії.

Очевидці повідомили про звуки, що схожі на вибухи на Львівщині. Офіційного підтвердження цієї інформації не було.

На Харківщині з приватного будинку, по якому росіяни завдали удару, врятували двох людей. Їм надали медичну допомогу.

Під ранок 9 березня у Києві пролунала низка потужних вибухів. Вибухи були настільки потужними, що в будинках тряслися шибки.

Також очевидці повідомили про масштабну пожежу. У небо підіймався стовп чорного диму.

Пізніше повторні вибухи пролунали у Дніпрі.

До того київський мер Віталій Кличко розповів, що в Києві пролунали вибухи в Голосіївському районі. За словами очевидців є прильот на Видубичах..

У деяких районах Києва та області зникло світло. Ймовірно, що електроенергію вимикали превентивно.

ДТЕК повідомив, що через атаку ворога застосовуються екстрені відключення світла. Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворожі ракети досягнуть цілі.

Також повідомлялося про вибухи на Сумщині, Вінниччині, Кіровоградщині та Київській області.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.