Новини

На вулицях Чернівців з’являться нові дорожні знаки й пішохідні переходи: що треба знати водіям

У Чернівцях на засіданні постійнодіючої комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху ухвалили низку рішень та доручень комунальному підприємству “МіськШЕП”.

Як повідомляється на сайті міської ради, розглянувши звернення директора чернівецької обласної бібліотеки для дітей щодо встановлення дорожного знаку 3.35 “Стоянку заборонено” або нанесення відповідної дорожньої розмітки на виїзді з установи в районі будинку №29 по вул.Т.Шевченка, вирішено доручити КП МіськШЕП нанести жовту розмітку на бордюрі довжиною 10 метрів в обидва боки від заїзду в зазначену установу.

Повторно розглянувши звернення Головного управління пенсійного фонду України в Чернівецькій області щодо облаштування паркувальних місць для транспортних засобів осіб з обмеженими можливостями на площі Центральній в районі будівлі пенсійного фонду вирішено зняти дане питання з обговорення, оскільки на даний час розробляється паспорт на майданчик для паркування транспортних засобів з обов’язковим виділенням місця для осіб з обмеженими можливостями на площі Центральній №3, №5, №6.

На звернення управління поліції охорони в Чернівецькій області, вирішено надати дозвіл на встановлення інформаційно-вказівних щитів для указання напряму руху транспорту до управління поліції охорони в Чернівецькій області по вул.Головній, Руській та Л.Кобилиці з обох сторін, за власні кошти управління.

Повторно розглянувши звернення гр.Миронюк Т.О. щодо встановлення пішохідного переходу з відповідними дорожніми знаками на вул. О.Щербанюка в районі будинку №34-А прийнято рішення – відмовити у встановленні пішохідного переходу за вказаною адресою, так як однією з основних умов влаштування пішохідних переходів є погодинна інтенсивність руху пішоходів. Пішохідні переходи необхідно встановлювати за наявності руху пішоходів, а саме, протягом робочого дня середньогодинна інтенсивність руху пішоходів повинна бути не менше 150 пішоходів, які переходять проїзну частину в одному з найбільш завантаженому напрямку.

На звернення депутата Брус Я.В. щодо встановлення дорожнього знаку 3.3 “Рух вантажних автомобілів заборонено” від перехрестя вулиці Руської,228 в напрямку траси спортцентру “СуперКрос” та встановлення зелених стрілок на світлофорі зазначеного перехрестя для зручного в’їзду та виїзду транспортних засобів вирішено доручити КП МіськШЕП встановити зелену стрілку направо від перехрестя вул.Руської, 228 та вдмовити у встановленні зазначеного дорожнього знаку.

На розгляд звернення гр.Бочкуна О.В. вирішено доручити КП МіськШЕП встановити пішохідний перехід з відповідними дорожніми знаками на розі вулиць Ф.Полєтаєва та Небесної Сотні.

Розглянувши звернення батьківського активу ДНЗ №54 “Зернятко” вирішено доручити КП МіськШЕП встановити дорожні знаки 1.33 “Діти” та пішохідний перехід з відповідними дорожніми знаками і розміткою на вул.Вірменській,17А в районі зазначеного закладу.

На звернення мешканців вулиці Винниченка та У.Кармелюка щодо можливості встановлення на перехресті зазначених вулиць відбійних стовпчиків, додаткових дорожніх знаків з обмеженням руху транспорту та засобів заспокоєння руху транспорту вирішено доручити комунальному підприємству МіськШЕП влаштувати на перехресті вулиць В.Винниченка – У.Кармелюка від будинку №108 на вул.У.Кармелюка до зупинки громадського транспорту на вул.В.Винниченка, 69 транспортне огородження “колесо відбійники”, а на вказаній зупинці встановити залізні стовпчики. Департаменту житлово-комунального господарства спільно з департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин вивчити питання “червоних ліній” на тротуарі зазначеної ділянки дороги.

На розгляд електронної петиції №107 гр.Івасюти Р.І. вирішено доручити КП МіськШЕП встановити дорожній знак 3.34 “Стоянку заборонено” на вул.Р.Шухевича на ділянці дороги від ТЦ “Проспект” до вул.Науки.

На звернення управління патрульної поліції та гр.Саїна І.Л. вирішено доручити КП МіськШЕП встановити пішохідний перехід з відповідними дорожніми знаками і розміткою в районі будинку №37 на вул.Заводській.

На звернення відділу урядового фельд’єрського зв’язку вирішено доручити КП МіськШЕП демонтувати таблички 7.2.2 “Зону дії заборонених знаків” та “Крім службового транспорту ДФС” на вул.Л.Бетховена, 5.

Розглянувши звернення депутата міської ради Шалєєва А.В. вирішено доручити КП МіськШЕП встановити два пішохідних переходи з відповідними дорожніми знаками і розмітками в районі вул.О.Кошового і Канівської.

На розгляд звернення мешканців вул.Дніпропетровської вирішено доручити КП МіськШЕП встановити дорожній знак 5.29.1 “Тупик” на початку вул.Дніпропетровської.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.