Новини

Мобілізація в Україні: чи мають право працівники військкоматів зупиняти та перевіряти документи

В Україні триває загальна мобілізація — проводяться спеціальні заходи, зокрема, призов військовозобов’язаних до лав Збройних Сил України на військову службу.

На найпоширеніші запитання громадян, з якими вони телефонують до контактного центру системи безоплатної правової допомоги, відповідають юристи, що працюють на лінії, пише molbuk.ua

Зокрема, юристи прокоментували, чи має право уповноважена особа територіального центру комплектування зупиняти людей та перевіряти документи.

“Ні, не мають. Перевіряти документи мають право уповноважені представники Національної поліції, СБУ, Національної гвардії, Держприкордонслужби, ДМС, Держмитслужби та Збройних Сил, які визначені в наказі коменданта.

Тому сформувалась практика, коли працівники ТЦК спільно із представниками Національної поліції здійснюють вручання повісток”, – йдеться у відповіді юристів.

Законодавством визначено, що чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані за викликом, тобто після вручення повістки, з’явитися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік.

Номер телефону контактного центру системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103

Раніше юристи центру прокоментували, хто та де може вручати повістки.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.