Новини

Бійців не стало в один день: на Луганщині віддали життя за незалежність троє добровольців з Буковини

У війні проти російських окупантів загинули троє військових із Берегометської громади. Ілля Боднарашек, Костянтин Паламарюк та Ілля Візир загинули на Луганщині… Чоловіки в перші дні війни добровільно вступили до тероборони.

Про це йдеться у публікації ” ”

Батько трьох дітей, дідусь п’ятьох онуків

– Троє чоловіків були з однієї військової частини. Ця частина переважно формувалася з вижничан. Найстарший – Ілля Боднарашек. У лютому він прийшов і сказав: “Я хочу захищати Україну”. Він був добрим і порядним… Батько трьох дітей, дідусь п’ятьох онуків, міг не йти служити, але не схотів лишатися осторонь, коли у державі розпочалася широкомасштабна війна. З дружиною вони жили добре, поралися по господарству. Їхня сім’я – це приклад для інших. Ці хлопці перший час були на Харківщині, а у грудні їх перевели на Луганщину, – розповідає голова Берегометської громади Сергій БОДНАРЮК.

Костянтину Паламарюку було лише 33 роки.

– Костянтин – також доброволець, хоча у нього є також троє дітей. І дітки досить малі. Костя разом із дружиною мешкали у Берегометі. Він працював у лісгоспі, був підприємцем, – ділиться Сергій Боднарюк.

Загинули під час виконання бойових завдань

Двоє діток Іллі Візира також залишилися без батька. Чоловік був родом із села Лукавці.

– Це також наш доброволець… Йому було 39 років. Також не злякався – пішов захищати нашу Україну.
Троє чоловіків загинули в один день… Ілля Візир – унаслідок мінометного обстрілу. Костянтин Паламарюк – через осколкове поранення. Ілля Боднарашек – унаслідок танкового обстрілу.

– Хлопців певний час вважали зниклими безвісти, адже їхні тіла не могли забрати з поля бою. Всі троє чоловіків загинули під час виконання бойових завдань. Ми дуже пишалися своїми захисниками, допомагали їхній бригаді – виділили п’ять мільйонів гривень. Також люди купили авто, збирали продукти, інші необхідні речі… І раптом ми дізнаємося таку страшну новину… Відразу троє героїв з громади віддали своє життя. Відразу три похорони. Це величезна втрата для нас, ми не маємо права забути про них, – підсумовує Сергій Боднарюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.