Новини

Буковинець за хабар пообіцяв військовому допомогти визнати його непридатним до служби

У Чернівцях поліцейські затримала буковинця, підозрюваного в одержанні хабаря за вплив на рішення військово-лікарської комісії.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області, пише molbuk.ua

Поліцейські встановили, що 30-річний мешканець Вижницького району, спілкуючись із військовослужбовцем, який проходив лікування та реабілітацію після поранення у лікарні, запропонував за грошову винагороду вплинути на рішення військово-лікарської комісії.

Буковинець повідомив чоловіку, що має надійні зв’язки у госпіталі та за 1600 доларів США пообіцяв посприяти у визнанні його обмежено чи повністю непридатним до служби.

Слідчі поліції Буковини спільно з оперативниками УДВБ, за силової підтримки бійців поліції особливого призначення, затримали фігуранта в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання частини хабаря в розмірі 1000 доларів США.

Наразі правоохоронці вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. За скоєне буковинцю загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Досудове розслідування триває.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.