Новини

В школах на Путильщині побудують спортзали та придбають шкільний автобус

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук з робочим візитом побував в Конятинській громаді.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua.

У Конятинській школі планують добудувати актову та спортивну залу. Це заклад інтернатного типу, де діти із віддалених хуторів можуть перебувати цілодобово. Саме тому учням необхідно створити максимальний комфорт.

“Конятинська громада готова взяти частину витрат на побудову спортивної зали на себе. Маємо також порозуміння із народним депутатом від цього округу Максимом Заремським, який пообіцяв допомогти із реалізацією цього амбітного проєкту”, – зазначив Сергій Осачук.

Як зазначила заступниця голови ОДА Ірина Ісопенко, нові приміщення допоможуть розвивати також позашкільне виховання, зокрема, сприятимуть появі спортивних та мистецьких гуртків.

Крім того, уже наприкінці травня громада очікує на новий шкільний автобус, який придбали на засадах співфінансування.
Опісля Сергій Осачук відвідав школу у селі Яблуниця, де також мають на меті звести спортзал. Зараз діти можуть займатися лише на стадіоні.

Крім того, голова ОДА побував і у закладі освіти села Самакова та подарував м’ячі дівчатам із шкільної волейбольної команди. Юні спортсменки грають дуже професійно, ставали навіть фіналістками чемпіонату України.

“Хочу побажати усім учням чернівецької області брати приклад із цих відважних спортивних гуцулок”, – сказав Сергій Осачук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.