Новини

“Такого поняття, як МСЕК, не залишиться в Україні”: міністр охорони здоров’я у Чернівцях розповів про реформу системи інвалідності

В Україні перестануть функціонувати медично-експертні комісії з призначення інвалідності (МСЕК).

Про це на пресконференції у Чернівцях сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, пише molbuk.ua.

“Реформу системи інвалідності не можна зробити за один день, бо є велика кількість різних нормативно-правових актів, які вже врегульовано і вони працюють. Але ми запустили цілу систему змін. Будуть використовувати міжнародний класифікатор функціонування. Минулого року він став національним класифікатором. Мінекономіки на наше прохання його вже затвердило і верифікувало. Після цього почнуться реформи і МСЕКів, і системи інвалідності. Такого поняття, як МСЕК не залишиться в Україні”, – заявив Віктор Ляшко.

Замість МСЕКів створять іншу структуру.

“Буде створена мультидисциплінарна реабілітаційна команда, яка оцінюватиме стан пацієнта за міжнародним класифікатором функціонування. Все відбуватиметься в електронному режимі з автоматичною передачею даних до органів соціальної політики, яка здійснюють виплати”, – пояснив посадовець.

Водночас міністр не зазначив, коли очікувати реформ МСЕК.

“Це тривалий процес. Давайте дочекаємося плану з орієнтовними термінами реалізації”, – сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, 1 березня у Чернівці приїхав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він був у трьох лікарнях і оцінив їхній стан.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.