Новини

Резніков пояснив, чому працівники військкоматів роздають повістки: згадав і про Чернівці

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав військовозобов’язаних, які ще цього не зробили, стати на військовий облік.

Про це він сказав в інтерв’ю Українській правді.

У розмові посадовець згадав і Чернівці.

“В ТЦК та СП є задача, яку ставить Генеральний штаб по кількісному складу в той чи інший період часу.
Якщо ви військовозобов’язаний, жили в Києві, переїхали в Ужгород, у Львів, Тернопіль, Чернівці – де б ви не перебували – маєте піти і стати на облік. Не всі це роблять.

Тому вони змушені щось робити. Якщо вони бачать чоловіка призовного віку, живого-здорового, йому дається повістка і він зобов’язаний з’явитися. Це ж не означає, що завтра він буде мобілізований. Він має з’явитися показати документи, має бути спілкування. Може, він скаже: “Так, вік у мене призовний, але в мене є якісь застереження” або “В мене 4 дітей”. Окей, прийди, покажи і все”, – зазначив Резніков.

Тобто це дорога із зустрічним рухом, каже міністр оборони.

“Основний масив добровольців був у лютому-березні, але Конституція України існує, ми з вами про неї вже згадували, і в ній є обов’язок громадянина України захищати свою країну. І якщо ти військовозобов’язаний, підпадаєш під критерії, сектор безпеки й оборони має право закликати тебе до строю”, – наголосив Олексій Резніков.

Раніше у військкоматі закликали буковинців та переселенців дотримуватися правил військового обліку.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.