Новини

На Буковині батько трьох дітей пішов добровольцем у штурмову бригаду “Лють” – відео

Чернівчанин Олексій Гойтенюк 20 років займається підприємницькою діяльністю. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну став волонтером та допомагав забезпечувати українських бійців на передовій усім необхідним. Тепер чоловік вирішив долучитися до штурмової бригади НПУ “Лють”.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Чому буковинець зробив такий вибір, що керує ним та які його очікування від новоствореного підрозділу, – розповідає доброволець Олексій Гойтенюк.

У 45-річного жителя Буковини – велика родина: батьки, дружина і троє дітей. Від початку війни Росії проти України Олексій Гойтенюк разом з іншими підприємцями посилено підтримували українських військових, які захищають територіальну цілісність держави. Долучившись до волонтерського руху, буковинець збирав, купував та особисто відвозив бійцям на передову необхідні речі та продукти харчування.

– Я завжди казав хлопцям, що хочу до них, щоб разом воювати. Вони відговорювали мене ще почекати, що ще не час і зарано. Тепер я розумію, час настав. Побратими підказали про “Лють” і як подати сюди документи. І я, не вагаючись, одразу це зробив. Сама назва підрозділу “Лють” характеризує наразі мій внутрішній стан на шляху до знищення ворога. У першу чергу хочу захистити свою сім’ю, родину, Батьківщину від окупантів. Заради рідних я іду на фронт. Україну бачу квітучою та незалежною державою, – сказав доброволець Олексій Гойтенюк.

Наразі буковинець проходить перші етапи відбору у штурмову бригаду НПУ. Він упевнений, що подолає їх і уже найближчим часом у складі Сил оборони захищатиме українські землі від російських загарбників.

Нагадаємо, “Лють” – це штурмова бригада поліції, яка наразі створюється в Нацполіції України у системі МВС “Гвардія наступу”.

Потенційні кандидати можуть зареєструватися онлайн, в Управлінні кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області та у відділеннях ЦНАПів. Після цього необхідно пройти відповідні етапи відбору, відтак – вони будуть забезпечені усім необхідним та долучаться до підсилення стабілізаційних заходів і нормування агресії Росії проти України.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.