Новини

Навіщо кориця при прибиранні з пилососом: лайфхак, про який ви не знали

Як мінімум раз на тиждень більшості з нас доводиться брати в руки миючі засоби, швабру, пилосос та приводити до ладу квартиру, яка запилилася протягом робочого тижня.

Але що робити, якщо вмикаючи пилосос, ви чітко відчуваєте появу в будинку неприємного запаху?

Чому пилосос починає смердіти
На жаль, запах від пилососа – досить поширена проблема, з якою рано чи пізно стикаються практично всі.

Виробники, відповідаючи на питання про те, чому з пилососа смердить, запевняють, що причин може бути кілька.

1. Дешевий пластик – бюджетні моделі, як правило, роблять з матеріалу, який сам по собі має досить стійкий неприємний запах. Коли пилосос вмикають, пластик нагрівається, і запах посилюється.
2. Забитий резервуар для збору пилу – якщо ви давно не чистили пилосос, краще не вмикайте агрегат, поки не позбудетеся від старого пилу. Річ у тім, що при переповненому резервуарі пилосос буде сильно нагріватися, але відмовиться всмоктувати пил. В результаті – ви не тільки не зможете прибрати в квартирі, але і ризикуєте просто зіпсувати агрегат.
3. Забруднені фільтри – у більшості сучасних пилососів встановлені багаторазові системи, які час від часу потрібно діставати і мити під проточною водою. Якщо цього не робити, фільтр перестає виконувати свою функцію і як результат – увесь пил, який мав осісти на ньому, осідає на ваших легенях.
4. Забитий шлаг для збору пилу – цю проблему можна вирішити від’єднавши шланг від агрегату і прочистивши його. Якщо цього не зробити, пилосос може згоріти, оскільки буде сильно перегріватися.

Також неприємний запах може з’являтися, якщо забилася насадка для збору пилу. В цьому випадку необхідно вимкнути пилосос і прибрати з насадки сторонні предмети, які заважають проходженню повітря. Як правило, це дрібні предмети, такі як фантики від цукерок.

Як позбутися від запаху з пилососа – лайфхак
На жаль, далеко не завжди проблему неприємного запаху можна вирішити миттям фільтрів або контейнера для збору пилу. Якщо пилосос смердить пластмасою, вирішити цю проблему звичайним миттям деталей не вийде. В цьому випадку вам на допомогу може прийти один оригінальний лайфхак – використання спецій.

Досвідчені господині рекомендують перед прибиранням розсипати на килимі трохи меленої кориці і тільки після цього вмикати пилосос.

Річ у тім, що запах спеції переб’є неприємний запах пластику, а якщо врахувати, що під час роботи пилосос нагрівається, кориця розкриє свої аромати повною мірою і буде пахнути досить довго та яскраво.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.