Новини

Польща встановила протитанкові їжаки на кордоні з РФ

Польща посилила охоронні заходи на кордоні з Калінінградською областю, зокрема, на під’їздах до кордону з РФ встановили протитанкові їжаки.

Про це повідомив міністр оборони країни Маріуш Блащак.

За словами міністра, який опублікував фото загороджень у Twitter, посилення захисту кордону країни – превентивний захід, що є частиною стратегії оборони та стримування Польщі. Подібним чином країна посилить захист кордону з Росією та Білоруссю, зазначив Блащак.

За день до цього почали діяти нові правила перетину білорусько-польського кордону, запроваджені Варшавою. На кордоні країн тепер повноцінно працюють лише по одному автомобільному прикордонному переходу для легкового та вантажного транспорту.

Восени 2022 року польська влада розпочала будівництво тимчасового загородження по всій протяжності кордону країни з Калінінградською областю. Як зазначав раніше Блащак, рішення було ухвалено у відповідь на те, що аеропорт Калінінграда почав приймати рейси з країн Близького Сходу. Варшава переймається тим, що РФ спробує наповнити країну нелегальними мігрантами, відправивши їх до кордону.

У березні на кордоні почнуть зводити ґрунтовніший паркан, він буде обладнаний системою датчиків і камер, які дозволять цілодобово стежити за ситуацією незалежно від погодних умов і без необхідності перебувати безпосередньо на лінії кордону, зазначала прес-секретар польської прикордонної служби Ганна Михальська. Алгоритми системи оповіщення будуть налаштовані таким чином, щоб реагувати на спроби перетнути кордон людьми, а не тваринами, уточнили у прикордонній службі.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.