Новини

Перейшла за посиланням і ввела код: на Буковині шахраї видурили в жінки понад 20 тисяч гривень

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненого відносно буковинки

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Вчора, 22 лютого, до відділення №4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції звернулася жителька села Круп’янське та повідомила, що з її банківського рахунку зникли кошти. Наразі поліцейські проводять розшукові заходи, аби встановити осіб, причетних до даного злочину.

Заявниця розповіла поліцейським, що на її телефон прийшло повідомлення від нібито від одного із банків з проханням перейти за Інтернет-посиланням та ввести код. 37-річна буковинка виконала запропоновані їй дії, після чого з її карткового рахунку були зняті кошти в сумі 21000 гривень.

За вказаним фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки: не переходьте за сумнівними Інтернет-посиланнями, не повідомляйте персональні дані, номер та строк дії банківської картки, PIN-код, CVV-коди, паролі до Інтернет-банкінгу, кодове слово або іншу інформацію. Пам’ятайте: саме таким чином шахраї отримують доступ до ваших банківських рахунків.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.