Новини

В Україні можуть відновити декларування депутатів і посадовців: Зеленський підтримав петицію

Президент України Володимир Зеленський підтримав петицію з вимогою відновити декларування матеріальних статків посадовців і депутатів, а законопроєкт про відновлення електронних декларацій уже зареєстровано у Верховній Раді для його розгляду на дев’ятій сесії.

Про це повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, пише Інтрефакс.

“Володимир Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів. Хочу подякувати президенту за підтримку мого законопроєкту №8071, який відновлює подання та перевірки електронних декларацій. Напередодні на підтримку законопроєкту №8071 виступили посли G7”, – написав Арахамія в телеграм-каналі в середу.

“Законопроєкт уже включено до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради. Створено робочу групу, щоб якнайшвидше забезпечити його ухвалення”, – уточнив він.

Як відомо, у зв’язку з розв’язаною Росією повномасштабною війною з 24 лютого 2022 року в Україні закрили доступ до всіх публічних на той момент даних держслужбовців.

Петицію з вимогою відновити декларування матеріальних статків посадовців і депутатів було оприлюднено 30 січня 2023 року, протягом місяця вона набрала 25 тисяч підписів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.