Новини

Щоби знову не сидіти без світла: буковинців закликали економити електроенергію

Попри покращення ситуації в енергосистемі України, потрібно економити електроенергію, адже результати російських обстрілів досі доволі відчутні.

Про це повідомляють у пресцентрі Чернівціобленерго, пише molbuk.ua

Зазначають, що станом на зараз працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Через сприятливі погодні умови та поступове зростання світлового дня збільшилась робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії. Тому генерації електроенергії поки достатньо, дефіциту потужності в енергосистемі нема і наразі не прогнозується.

“Проте це не означає, що енергосистема повністю відновилася. Ситуація в енергосистемі хитка, енергообладнання знаходиться не в найкращому стані, внаслідок обстрілів пошкоджені всі великі енергооб’єкти”, – наголошують енергетики.

За даними Укренерго, крім АЕС, решта електростанцій, які є ключовими регулюючими потужностей, зараз недоступні українській енергосистемі, знаходяться під контролем ворога. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години.

“Тому як і раніше, нині дуже актуальним є ощадливе споживання електроенергії у пікові години навантажень, особливо у вечірній період споживання: 17.00-22.00. Зокрема, уникайте одночасного увімкнення у мережу потужних електроприладів”, – закликають буковинців.

Раніше у Чернівціобленерго пообіцяли, що на Буковині до кінця робочого тижня не будуть вимикати електроенергію.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.