Новини

У Чернівцях транспортні картки відтепер можна придбати у водіїв тролейбусів

Відтепер транспортну картку “Загальна” можна придбати у водіїв.

Про це повідомляє пресслужба ЧТУ, пише molbuk.ua

Вона призначена для постійного використання і не має терміну дії. Щоби нею скористатися, достатньо придбати її та валідувати при кожній поїздці.

“Попри те, що весь комунальний транспорт обладнаний валідаторами, ми не зупиняємося. Незабаром плануємо встановити додаткові валідатори”, – обіцяють у ЧТУ.

Електронний квиток, або ж транспортну картку, у тролейбусах та комунальних автобусах Чернівців запровадили з другого лютого.

Довідка

Транспортна картка (електронний квиток) – це картка, яка має всередині багатофункціональний чіп з протоколом шифрування AES, завдяки якій можна розрахуватися за проїзд безготівковим способом. Вона буде представлена у 4 видах: “Загальна”, “Пільгова”, “Учнівська”, “Студентська”.

Транспортну картку “Пільгова” отримає кожен пільговик безкоштовно. Пільговики, які вже подали заявку на виготовлення пільгової транспортної картки, будуть сповіщені про її готовність за допомогою смс-повідомлення або телефонного дзвінка.

Транспортну картку “Загальна” можна буде придбати у мережевих магазинах роздрібної торгівлі. Такі точки продажу будуть відповідно забрендовані. Поповнювати її за номером можна на будь-яку кількість поїздок через термінали, інтернет-банкінг тощо.

Транспортні картки “Студентська” та “Учнівська” будуть видаватися централізовано через заклади освіти. Учні їздитимуть безкоштовно, тільки валідуючи картку. Студенти у комунальному транспорті їздять із 50% знижкою.

Як користуватися е-квитком?

Оплата за проїзд здійснюється за допомогою валідатора. Вони встановлюються на кожні двері транспортного засобу, щоб пасажири оплачували зручно за проїзд. Достатньо буде піднести картку до валідатора, і проїзд оплачено. Баланс по транспортній картці буде видно під час валідації картки.

Громадяни з правом пільгового проїзду і далі будуть користуватись транспортом безкоштовно. Так як і інші пасажири, вони повинні реєструвати свою поїздку через валідатор. Це так званий “нульовий квиток” для пільгових категорій, який дозволить вирішити проблему компенсацій за пільгові перевезення. У транспорті працюють контролери, які допомагатимуть валідувати транспортні картки.

Відповіді на будь-які запитання щодо е-квитка можна отримати за телефоном +380671113056.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.