Новини

Чи будуть приходити повістки в “Дії” для військовозобов’язаних: у Мінцифри розкрили деталі

Мінцифра не планує запроваджувати нові сервіси у “Дії”, щоб відправляти повістки. Цифрових військових квитків для українців призовного віку також поки не буде.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів очільник Мінцифри Михайло Федоров.

“Є ще багато проблем, які потрібно вирішити, і я вважаю, що цими проблемами треба займатися. Тому повісток в “Дії” не буде, а над іншими сервісами (що стосуються військових – ред.) бувають різні обговорення, але нічого немає в роботі”, – розповів Федоров.

За його словами, зараз Мінцифра та Міноборони працюють над удосконаленням цифрового посвідчення ветерана і можливістю отримувати сервіси онлайн для ветеранів.

Ще один проєкт, який стосується військової сфери – трансформація військово-лікарських комісій (ВЛК). Цифровізація ВЛК покликана позбутися жахливої бюрократії.

“Це комісії, через які проходять ветерани, які отримали поранення на полі бою. І зараз там є нелюдська бюрократія, так не можна ставитися до ветеранів. Тому ми допомагаємо цифровізуати цей напрямок, впровадити медичні електронні системи в госпіталях”, – пояснив Федоров.

Міністр додав, що наразі триває активна робота, щоб у проєкті по ВЛК досягти швидкого результату в найближчі півроку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.