Новини

Винищувачі США вдруге за 2 дні перехопили російські літаки поблизу Аляски

Військові літаки Сполучених Штатів 16 лютого вдруге за два дні перехопили російські винищувачі та бомбардувальники, які летіли неподалік Аляски, але не входили в повітряний простір США чи Канади.

Про це пише CNN.

Два американські F-35 перехопили російські бомбардувальники ТУ-95 “Ведмідь”, а також винищувачі СУ-30 і СУ-35. Літаки рф наближалися до зони розпізнавання протиповітряної оборони Аляски, коли їх перехопили.

Днем раніше два F-16 перехопили російські ТУ-95 і СУ-35, які вже увійшли в зону ППО Аляски, але все ще залишалися за межами повітряного простору Сполучених Штатів.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) зазначило, що не вважає дії російської авіації провокаційними чи загрозливими.

“Як і раніше, NORAD передбачав цю російську активність і в результаті нашого планування зміг її перехопити. Ми, як і раніше, готові застосувати низку варіантів реагування на захист суверенітету Північної Америки та Арктики”, — йдеться в заяві командування.

У NORAD також додали, що не вважають цю діяльність російських літаків пов’язаною з нещодавнім збиттям невідомих літальних об’єктів у повітряному просторі США та Канади.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.