Новини

Через масований обстріл в Україні зросло споживання електроенергії: чи застосують графіки відключень

Внаслідок нічної атаки дронами та ракетами споживання електроенергії в України дещо підвищилось порівняно з учорашнім днем. Утім дефіциту потужності наразі немає, тому немає необхідності обмежувати споживання електроенергії. Але якщо ще зросте споживання, то все ж областях можливе застосування графіків відключення світла.

Про це повідомили в “Укренерго”.

“Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання”, – йдеться у повідомленні.

В компанії зазначають, що в Україні працюють всі види електростанцій в енергосистемі, теплова та гідрогенерація забезпечують покриття пікового споживання у ранкові та вечірні години. Імпорт електроенергії знижується в результаті стабілізації електропостачання в країні.

“Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. Але при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка у Дніпропетровській області”, – йдеться у повідомленні.

В “Укренрго” зазначили, що в Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є мережеві обмеження. “Повертається до активної роботи бізнес, що відображається у зростанні споживання. Тому для уникнення перевантаження обладнання застосовуються графіки погодинних відключень”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень ракетних та дронових атак росіян.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.