Новини

Який рис обрати для голубців, щоб не зіпсувати страву

Рис – один із двох головних інгредієнтів начинки для голубців, і від того, який сорт ми оберемо, залежатиме якість готової страви.

Який рис краще підходить для голубців, скільки його потрібно і як правильно приготувати.

Який рис обрати для голубців
Рис для голубців, за великим рахунком, підходить будь-який, ідеального варіанту не існує. Але все-таки краще використовувати круглозернистий, а не довгий. Це пов’язано з тим, що довгі сорти занадто розсипчасті й вимагають досвіду та вправності в поводженні. І краще підійдуть для плову. А круглі сорти навпаки – клейкіші, тому не розвалюються. До того ж, такий рис краще взаємодіє з фаршем – другим головним інгредієнтом начинки голубців.

До речі, кухарі вважають за краще використовувати рис для голубців сортів арборіо і арнаролі. Також добре підійдуть сорти нано і віалоне. І не рекомендується брати подрібнену крупу, інакше начинка вийде надмірно рідкою. А щоб у вас не вийшла кашка, перевагу можна віддати пропареному рисові.

Як варити рис для голубців – покрокова інструкція
Перед тим, як змішувати інгредієнти начинки, потрібно відварювати рис для голубців до стану готовності наполовину.

Правильно приготувати рис для голубців зовсім не складно, головне – не переварити. Для цього потрібно:

– добре промити крупу, поки вода не буде прозорою;
– засипати у воду в пропорціях 1 частина рису на 2 частини води;
– довівши до кипіння, перевести на мінімальний вогонь, після чого варити рис потрібно хвилин 7-10;
– після чого додати вершкове масло (необов’язково), накрити кришкою і залишити в теплі на 10-15 хвилин.

Враховуйте, щов ході варіння рис збільшиться в об’ємі й вбере багато рідини. Солити рис при цьому не потрібно. Варити рис для голубців не обов’язково, але якщо використовувати сирий – час тушкування голубців збільшиться, а самі вони вийдуть сухуватими.

Рис для голубців – пропорції
Скільки рису потрібно для голубців – питання не менш важливе, ніж попередні. Досвідчені кулінари рекомендують використовувати одну або півтори склянки рису на кілограм фаршу. Або рис із фаршем можна використовувати в пропорціях 1:3 відповідно. Також важливо не переборщити з кількістю крупи, щоб не зробити з начинки кашу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.