Новини

ЗСУ знищили три склади боєприпасів ворога – Генштаб

Російські війська, незважаючи на великі втрати у техніці та живій силі, поки що не відмовляються від намірів вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

За даними військових, минулої доби Сили оборони завдали 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Крім того, артилеристи вразили район зосередження живої сили, а також три склади боєприпасів та дві станції РЕБ ворога.

За даними Генштабу, противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій одразу на п’яти напрямках – Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському.

Щоб компенсувати свої військові втрати, росіяни під Ростовом готують орієнтовно дві нові бригади військовослужбовців із мобілізованих та “добровольців”. Більшість російських військовослужбовців проходить тритижневий курс підготовки. Окремі групи проходять двотижневий курс.

“В результаті відзначається низький рівень готовності до виконання завдань. Інструктори навчального центру залучаються до підготовки безпосередньо в районі ведення бойових дій”, – заявили в Генштабі.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв із танків, мінометів та артилерії понад 15 населених пунктів, включаючи Берестове, Вишневе та Табаївку Харківської області; Новоселівське, Стельмахівку, Невське, Краснопопівку, Піщане, Діброву, Серебрянське лісництво, Білогорівку Луганської області та Федорівку – Донецьку. Завдав авіаційних ударів у районах Берестового, Жилищки та Верхньокам’янського.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.