Новини

«Вчаться знищувати техніку окупантів»: на Буковині проходили військовий вишкіл курсанти столичного університету – відео

Курсанти одного з військових вишів столиці тренуються на базі бригади територіальної оборони на Буковині. Досвід у використанні зброї вони переймають від військових, які повернулися із зони бойових дій. Крім цього, вчаться реагувати на різні модельовані ситуації на полі бою.

“Звуки пострілів автоматів, мінометів…”

” ” відвідав одне із останніх практичних занять курсантів. На ньому все було, як насправді: зброя, відкрита місцевість та готовність до будь-якої ситуації на полі бою.

Начальник розвідки бригади ТрО Микола ЯЦКО розповідає, що на полігоні майбутні військові разом із бійцями бригади вчаться знищувати уявну російську техніку. Також вони діляться на взводи та відпрацьовують змодельовані ситуації.

– Курсанти проходять практику на посадах командирів відділення та командирів взводів. Вони беруть участь у всіх заняттях, які проводить командир роти: тактична підготовка, вогнева підготовка, інженерна підготовка, топографія, заняття з розвідки. Практика тривала майже місяць. Вже незабаром курсанти повернуться до свого навчального закладу. Я думаю, вони багато чого корисного взяли для себе, тому що заняття були насичені. Багато хто говорить, що не хоче звідси їхати. У своїх навчальних закладах вони покажуть, чого навчилися, – розповідає М. Яцко.

Тренувалися тут студенти різних спеціальностей: фінанси, економіка, психологія, міжнародні відносини.

За словами одного з курсантів, 19-річного Єгора, незалежно від спеціальності, ази та ключові моменти військової справи потрібно знати.

– Я вчуся на третьому курсі. Завдяки цій практиці ми змогли закріпити свої навички не тільки теоретично, як робимо це в інституті, а й практично. У нас переважно проводять тільки теоретичні заняття. А тут ми закріпили майже все. Вчуся на фінансиста. Вважаю, що фінансист – це друга людина у військові частині. Але думаю, незалежно від того, фінансист ти чи піхота, якщо ти військовий, треба знати ази військової справи, – ділиться хлопець.

Інші курсанти додають, що практика для них виявилася дуже корисною.

“В інституті ми здобули багато теоретичних знань, але зовсім не розуміли, як їх використовувати. А тут військові нам дуже точно розповідають і показують, як все має бути в реальності”, – каже одна з курсанток.

Практика, а після неї – розбір помилок

Курсанти військових вишів тренуються не тільки на базі бригади. В нашій області практикувалися близько 20 юнаків та дівчат. За словами одного з інструкторів Андрія ЛОМОВАЦЬКОГО, впродовж місяця до обіду були польові виходи чи вогнева підготовка, після цього – розбір помилок.

– Вчимося з майбутніми військовими відпрацьовувати тактику розгортання відділень разом із бійцями бригади. Перше, чого вони навчилися, це спілкуватися з особовим сержантським та солдатським складом. Також набули практичних навичок із вогневої та тактико-спеціальної підготовки наших підрозділів. Було багато занять із аеророзвідки, тому що, з огляду на реалії війни, ситуація на полі бою дуже залежить від розвідки, яка проводиться саме безпілотниками.

Зазвичай до обіду йдуть або польові виходи, або вогнева підготовка. Під час цих занять ми все знімаємо дронами, як з тепловізором, так і без нього. Потім на великому екрані розглядаємо всі наші недоліки, говоримо про те, як все відбувається на полі бою. Курсанти занотовують. Після цього даємо практичні заняття, – розповів про навчання один із бійців бригади.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.