Новини

У деяких школах Буковини відновили очне навчання для молодших класів

У 9 громадах Буковини відновили навчання для 1-4 класів – проте не в усіх школах цих громад. Учні середніх і старших класів залишаються на “дистанційці”.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомила очільниця департаменту освіти ОДА Людвіга Цуркан.

“Рішення щодо відновлення очного навчання для початкових шкіл ухвалили місцеві комісії ТЕБ та НС дев’яти громад Буковини. Це не суперечить постанові уряду, відповідно, й наш департамент освіти не може заборонити ухвалу такого рішення”, – пояснила чиновниця.

До прикладу, у Хотинській ОТГ учні початкових класів навчаються ще з 15-го березня. Ситуацію з епідзахворюваністю щодня моніторять, запевняє голова Хотинської ОТГ Андрій Дранчук.

“У нас усе під контролем. Моніторимо показники і по садочках, і по школах. Останнім часом кількість хворих серед педагогів дещо зросла, але ми їх одразу ізолюємо. Серед дітей нашої громади взагалі не виявили жодного випадку коронавірусу”.

За словами голови Путильської ОТГ Івана Повідаша, наразі школярі їхньої громади ще перебувають на “дистанційці”, але вже за кілька днів буде засідати комісія щодо цього.

“Може, з наступного тижня вже випустимо дітей на навчання. Бо ж скільки можна сидіти вдома. Щоправда, є проблема з підвозом учнів: коли їх мало, то економічно не вигідно кілька дітей підвозити. Уже б усіх зібрати. Діти вже хочуть до школи”.

Нагадаємо, у Чернівцях припустили, що очне або змішане навчання у школах можуть відносити через два тижні, якщо ситуація з захворюваністю покращиться.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.