Новини

Втратив ногу через танковий снаряд: історія незламного військового з Чернівців, якому встановили протез і він хоче повернутися на фронт

25-річний чернівчанин Віталій втратив ногу під час інтенсивних боїв на Харківщині на День незалежності. Пів року готувався до протезування і йому вже виконали необхідну операцію. Зараз він хоче повернутися до побратимів.

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова

Віталій стати на захист Батьківщини вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення. Через велику кількість добровольців тоді, пригадує, ледь потрапив до батальйону.

У серпні під час наступальної операції на харківському напрямку біля Віталія розірвався танковий снаряд – обидві ноги хлопця просікли уламки.

Через інтенсивний обстріл ворогом побратими не змогли одразу дістатися до Віталія. Пів години без турнікета він втрачав кров в окопі.

Першу медичну допомогу хлопцеві надали лише, коли зупинився “вогонь”. До найближчого госпіталю в Барвінковому Віталій потрапив через дві години після поранення – праву ногу врятувати вже не вдалося.

На протезування захисник приїхав в Національний реабілітаційний Центр Незламні Першого медоб’єднання Львова. Тут спеціалісти менш ніж за тиждень виготовили Віталію протез.

Нині хлопець на реабілітації, з ним займаються фізичні терапевти. Після відновлення Віталій повернеться на фронт. Каже, докладає максимум зусиль, аби це відбулося якомога швидше – побратими уже зачекалися.

Протез виготовили завдяки мобільній майстерні протезування та комплектуючим, які отримали від Мальтійська служба допомоги.

Протез Віталія – одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії “Ottobock”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.