Новини

Внаслідок російської ракетної атаки зупинився один із блоків Хмельницької АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило, що внаслідок російської ракетної атаки у п’ятницю, 10 лютого, зупинився один із блоків Хмельницької АЕС.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні український регулятор повідомив МАГАТЕ, що дві з трьох діючих АЕС — Рівненська та Південноукраїнська — як запобіжний захід знизили вихід електроенергії, через нестабільність електромережі внаслідок обстрілу також зупинився один із блоків Хмельницької АЕС”, — повідомили в МАГАТЕ.

Місія організації, яка знаходиться на українських АЕС підтвердила інформацію від українського регулятора. У той же час, усі системи ядерної безпеки на Хмельницькій АЕС спрацювали належним чином.

МАГАТЕ також було повідомлено, що виробництво електроенергії на ЗАЕС буде відновлено лише після після повернення її під контроль України та відновлення безпечних умов праці.

Після нічної атаки дронів у кількох регіонах України вранці 10 лютого Росія провела нову ракетну атаку. Зафіксовано пуски ракет кількома хвилями, зокрема з кораблів у Чорному морі та з російських стратегічних бомбардувальників.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив про влучання в об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шести областях. Відомо про “прильоти” по енергооб’єктах у Харкові, Запоріжжі, Хмельницькому, Івано-Франківській та Львівській областях. Проте цілісність енергосистеми України вдалося зберегти.

Українські захисники збили 61 з 71 ракет.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.