Новини

Ігровий ноутбук – як обрати вдалий?*

Терміном “ноутбук для ігор” називають дуже різні за характеристиками пристрої. Так, любителям казуальних ігрових проектів підійде будь-який бізнес-лептоп з найслабшою дискретною відеокартою. Для кіберспортсменів і захоплених геймерів важливіше продуктивність і охолодження, щоб грати в AAA-проекти на високих налаштуваннях графіки.

Обираємо ноутбук для ігор за процесором

Велика частина ігрових проектів з високим бюджетом (AAA або tripleA) вимагає від ЦП високих частот. При цьому, досить щоб максимальні значення могло утримувати хоча б одне ядро ​​многоядерного процесора. Для ігрового ноутбука під різні ситуації будуть нормою:
tripleA. 4-6-8 ядерні моделі з частотами в режимі TurboBoost не нижче 4,0 Ггц, в топових Core i7 і i9 до 4,9 Ггц;

для майже всього випущеного до 2014-2016. 2-4-ядерні з Бустом до 3,5 Ггц;

для казуальних проектів підійдуть будь-які сучасні CPU.
Оперативна пам’ять

Сильно впливає на продуктивність в іграх. Показники залежать від об’єму оперативної пам’яті, частот, на яких вона працює і наявності підтримки двоканального режиму роботи XMP 2.0, що збільшує пропускну здатність. Ігровий ноут може бути укомплектований:
для tripleA-проектів – від 16 Гб DDR4 двома планками з підключенням по XMP 2.0 з профілем на 2666 МГц;

для проектів до 2014-2016 – від 8 Гб не нижче DDR4;

для казуальних і не вимогливих – від 4 Гб DDR3. Але потрібно враховувати споживання оперативної пам’яті системою і залишати невеликий запас.
Відеокарта

Найголовніший компонент ігрового ноутбука, який найбільше впливає на підсумкову ціну. Від продуктивності відеокарти і об’єму її відеопам’яті безпосередньо залежить кількість кадрів в секунду, які можна отримати в грі. Обирайте:
для tripleA. Мінімум 3-4 Гб, рівень від RX540 AMD або NVIDIA GTX 1050Ti, топові варіанти на RTX 2060 і вище з технологією Ray Tracing;

для проектів до 2014-2016 від 2 Гб, рівень NVIDIA MX150-250;

будь-яку для нескладних старих і казуальних проектів.
Система охолодження

Можна купити потужний ігровий ноутбук з топовими комплектуючими останніх поколінь і не розкрити його потенціал повністю через автоматичне зниження швидкодії при перегріванні. Продумана система охолодження з хорошим повітрозабором, мінімум двома вентиляторами і 2-4 тепловими (мідними) трубками допоможе отримати максимум від продуктивного “заліза”.

Екран

Аматорський геймінг. Роздільна здатність FullHD 1960х1080, частота оновлення зображення на дисплеї від 60 Гц. IPS-матриця з колірним охопленням 100% SRGB-діапазону;

кіберспортсмени і любителі онлайн перестрілок обирають дисплеї з частотою оновлення 120-144 Гц, для того щоб раніше помітити ворога, або вчасно зреагувати пострілом на спалах на краю монітора. Роздільна здатність – FullHD-4K.
Екрани з високими показниками поновлення є на спеціалізованих серіях геймерських лептопів. У Цитрусі варіанти з таким дисплеєм представлені в моделях: HP Omen, Lenovo Legion, Acer Predator та інших.

Клавіатура

Кіберспортсмени і ті, хто грає на клавіатурі в файтинг і шутери обирають механічні моделі – на них вище швидкість відгуку і контроль ігрового процесу. Для аматорського гейминга досить мембранної клавіатури хорошої якості з підсвічуванням, такої як на Lenovo IdeaPad Gaming або Acer Nitro 5.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.