Новини

Березовий сік: чим корисний та коли варто пити цілющий напій

Жива вода, ліки від усіх недуг, нектар життя – так часто називають березовий сік. Це безбарвна рідина, що циркулює по стовбуру берези під впливом тиску кореневої системи. Отримують його навесні з беріз через надріз у дереві.

Щороку саме у квітні триває його збір, пише Уніан.

Чим корисний березовий сік

Березовий сік насичений вітамінами і мінералами, природними цукрами, кальцієм, калієм, магнієм, марганцем, залізом, натрієм, ефірними маслами, фітонцидами, дубильними речовинами та смоляні з’єднання.

Він є джерелом натурального вітаміну С і вітамінів групи В. Також березовий сік містить мінеральні солі, яблучну і лимонну кислоту та інші необхідні організму амінокислоти, а також полісахариди та фруктозу.

Коли варто пити березовий сік

Березовий сік допомагає під час лікування і профілактики багатьох недуг. Він корисний при авітамінозі і хронічній втомі, під час простудних і вірусних захворювань, оскільки активує природний захист організму.

Систематичний прийом березового соку має тонізуючу дію – людина почувається бадьорішою й енергійнішою. Зникають сонливість, пригніченість і втома.

Березовий сік благотворно діє на організм під час хвороб, що супроводжуються високою температурою. Його рекомендовано пити під час гострих і хронічних інфекцій, важких запальних захворювань, у період застуд і вірусних захворювань.

Цей сік чудово очищає організм від шкідливих речовин і токсинів. Регулярний прийом березового соку допоможе очистити печінку й нирки. Також він нормалізує травлення.

Освіжаючий напій можна вживати також як сечогінний, протизапальний, антиалергічний і регенеруючий засіб. Ефективний березовий сік і в боротьбі із зайвою вагою.

Завдяки своєму складу він – це справжній еліксир здоров’я і краси. Березовий сік освіжає й покращує стан шкіри, волосся, загоює рани, прибирає пігментацію та згладжує рубці.

Коли березовий сік може зашкодити

Березовий сік може завдати шкоди, якщо його зібрано поблизу автомагістралей, у місті або в місці з несприятливою екологією.

Крім того, він протипоказаний людям із сечокам’яною хворобою, а також з алергією на березовий пилок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.