Новини

У Чернівцях за добу шахраї ошукали трьох людей: загальна сума збитків 46 тисяч

У Чернівцях за одну добу шахраї ошукали трьох буковинців. При цьому порушники використовували різні схеми виманювання грошей. За вказані дії зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомляє відділ комунікації Нацполіції у Чернівецькій області.

Зокрема, у 57-річної чернівчанки шахрай виманив гроші, коли заявниця перейшла через посилання на отримання матеріальної допомоги в одній із соціальних мереж. У результаті незаконних дій з її рахунку було знято понад 22 тисяч гривень.

Цього ж дня 24-річна жителька села Лукачівка звернулася на спецлінію “102” і заявою про те, що до неї зателефонував незнайомець, представився працівником банку, та під приводом захисту її рахунків від кібератак незаконно заволодів понад 9000 гривень.

Аналогічне звернення від псевдобанкірів отримала 36-річна жителька с. Привороки. Жінка добровільно надала доступ до свого облікового запису у банку шахраям, які здійснили переказ коштів на іншу картку у сумі понад 15 тисяч гривень.

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують буковинцям про необхідність перевіряти інформацію про нарахування чи списання коштів з рахунків. Також громадяни повинні пам’ятати про те, що не потрібно розголошувати, переходити за сумнівними посиланнями та надавати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії банківської картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv2-код.

Ніхто не має права просити у людини розголошення чи оприлюднення цієї інформації.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.