Новини

Майже усі порушують договори: куди скаржитися на проблемних перевізників Чернівців

Майже всі приватні перевізники у Чернівцях порушують правила договорів. З кількома вже розірвали угоди й оштрафували.

Про це під час звітування розповіла в.о. начальника департаменту транспорту міськради Людмила Свирида.

“У вересні цього року в місті переглянули тариф на проїзд у маршрутках, і тепер його вартість складає 14 гривень. У департаменті транспорту вважають, що цей тариф є економічно обґрунтованим, і перевізникам не варто скаржитися”, – каже посадовиця.

З проблемними перевізниками міська рада розриває договори.

“Майже всі приватні перевізники у Чернівцях порушують правила договорів. Вже розірвали договори на семи маршрутах: №5, №6, №7, №13, №22, №23, №34. У березні буде проведено конкурс для визначення перевізників на 16-ти автобусних маршрутах № 1-А, 7, 9, 24, 29, 36, 37, 6,13,16,17,18, 20, 22, 23, 35”, – зазначила Людмила Свирида.

Департамент транспорту провів 193 перевірки, внаслідок якого перевізників оштрафували на 71 тисячу гривень.

“За недотримання регулярності руху штраф складає 850 гривень, за відсутність GPS-трекерів – 340 гривень. Найчастіші порушення – це недотримання графіків руху, незадовільний санітарний стан, несправність GPS-трекерів. Крім того, у нас були зафіксовані випадки, що на маршрут №34 виїжджали технічно несправні автобуси. Перевіряємо дотримання вечірніх графіків за допомогою GPS-трекерів. Маршрутки мають курсувати до 22.00 через обмеження комендантської години. Але після 20.00 кількість маршруток починає поступово зменшуватися”, – розповіла Людмила Свирида.

У департаменті транспорту запевняють, що реагують на скарги пасажирів щодо перевізників і просять у разі порушень звертатися до них.

“Ми реагуємо на скарги пасажирів. До нас можна звертатися телефоном: 066 028 3890 чи писати на фейсбук-сторінку та електронну пошту. Після скарг проводимо позачергові перевірки. Перевірки триватимуть, і за виявлених порушень розриватимемо угоди з проблемними перевізниками. У Чернівцях є 12 приватних перевізників, і майже усі не дотримуються договірних умов. Найгіршими є перевізники “Багіра” та “Денисівка”. Зараз працюємо над тим, щоб розірвати договори з ними й оголосити новий конкурс”, – сказала Людмила Свирида.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.