Новини

Зеленський: Україна готова надати Туреччині необхідну допомогу після землетрусів

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова надати необхідну допомогу Туреччині після серії землетрусів, що сталися в країні раніше в понеділок.

Про це президент України написав у своєму Twitter.

“Я висловлюю співчуття президенту Ердогану, турецькому народу та сім’ям загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині і бажаю якнайшвидшого одужання всім постраждалим. Ми підтримуємо народ Туреччини у цей скрутний час. Ми готові надати необхідну допомогу для подолання наслідків катастрофи”, – йдеться у повідомленні глави держави турецькою мовою.

Cumhurbaşkanı @RTErdogan’a, 🇹🇷 halkına ve 🇹🇷’deki depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyor tüm yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor zamanda 🇹🇷 halkının yanındayız. Afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için gerekli yardımı sağlamaya hazırız.— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 6, 2023

Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Щонайменше 76 людей загинули в понеділок у Туреччині, коли на південному сході країни сталася серія сильних землетрусів, найпотужніший – магнітудою 7,4.

237 загинули і 639 отримали поранення в Сирії в результаті землетрусів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.