Новини

80-90% втрат ворога від цієї зброї: військовий експерт розповів, що найбільше потрібно ЗСУ

Військовий експерт Роман Світан вважає, що ЗСУ зараз перш за все, потрібні артилерія і боєприпаси, адже російські війська зазнають 80-90% втрат саме внаслідок артилерійського вогню.

Про це Світан розповів у інтерв’ю журналістові Дмитрові Гордону.

Військовий експерт відповів на запитання про те, яка західна зброя зараз потрібна Україні, щоб якнайшвидше здобути перемогу. Він сказав, що це – артилерія.

“Я хоч і льотчик і маю з авіації почати, але все одно почну з реального загальновійськового бою: артилерія. Арта, арта і ще раз арта. 80-90% втрат ворога – від артилерійського вогню. Тому будь-яка арта, краще високоточна, і дуже багато боєприпасів”, – наголосив Світан.

Він зауважив, що на кожен снаряд з боку ЗСУ в напрямку ворога на фронті у відповідь припадає п’ять-сім російських снарядів.

Окрім збільшення кількості артилерії, необхідна і відповідна підготовка особового складу для роботи з цією зброєю.

Військовий експерт також розповів, що вже в другу чергу після артилерії та боєприпасів Україні потрібна бронетехніка.

“Друге – це броня. Броня важлива для чого? Виконувати наступальні завдання без броні – це покласти дуже багато людей… Щоб професіонала підготовленого захистити, потрібна броня”, – пояснив Світан.

Він уточнив, що йдеться про БМП, БТР і танки. Це наступальне озброєння.

Після цього, за словами Світана, Україні необхідна авіація, аби застосовувати її під час контрнаступу. Експерт зазначив, що потрібен багатофункціональний винищувач.

“Авіація потрібна для наступу переважно. В обороні – більш чи менш. Вона не буде проти противника працювати, тому що ППО непогано впорається. Але проти, скажімо, ракет авіація теж потрібна. І для наступу у наземному виконанні, і для виконання завдань перехоплення. Тобто потрібен багатофункціональний винищувач, який міг би нести авіабомби, міг нести ракети “повітря-земля” для роботи по землі і міг нести ракети для перехоплення ракет противника”, – пояснив Світан.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.