Новини

Сьогодні у Чернівцях виступить Павло Дворський з синами

Сьогодні, 5 лютого, у Чернівцях відбудеться захід з нагоди 70-річчя від дня народження народного артиста України Павла Дворського.

Про це повідомляють організатори, пише molbuk.ua

На захід завітають Павло Дворський та його сини – В’ячеслав і Павло.

Відбудеться він в обласному краєзнавчому музеї об 14:00.

Хто такий Павло Дворський:

Народився 1 лютого 1953 року, в селі Ленківці, Кельменецького району, Чернівецької області у селянській родині. Батько — Ананій Кирилович (1915—2005), мати — Вікторія В’ячеславівна (1923—2007).

З 1960 по 1970 рік навчався в Ленковецькій середній школі, яку закінчив із золотою медаллю. Одночасно із 1962 року навчався в Кельменецькій музичній школі. З 1971 по 1973 рік військова служба в Угорщині. З 1971 року навчався в Чернівецькому музичному училищі на трьох відділах одночасно: хорово-диригентський, народних інструментів (баян) та вокальний. 1976 року Дворський запрошений до ВІА “Смерічка”. У 1979 році в репертуарі “Смерічки” з’явилися перші пісні Дворського — “Стожари” та “Маки для сина”. В 1985 році написав відомі хіти “Смерекову хату” і “Писанку”. У 1989 році він був третім в жанрі популярної музики на “Червоній руті” в Чернівцях. На початку 1990 року,взяв участь у пісенному фестивалі Пісенний вернісаж-90 перемагав з піснею Гетьманський заповіт і Відпливають білі кораблі.Також отримав звання Заслуженого артиста України. 1994 року Павло Дворський відзначений почесним званням народного артиста України. Виступав як концертний співак, гастролював за кордоном (Італія, Іспанія, Португалія, США, Канада, Російська Федерація та ін.).

Пісні Павла Дворського виконують метри української естради.

У його концертному репертуарі як співака і композитора понад 120 творів. Професійно грає на акордеоні,баяні, губній гармошці,дримба, трубі, баяні.

Павло Дворський — майстер спорту України з настільного тенісу (2003 року). Брав участь у турнірах в Україні, Росії, Молдові, Естонії.Був запрошений на на всесвітній турнір в Лугано(Швейцарія)з настільного тенісу проте він співпав з приїздом Папи Римського Іоана Павла 2 в Україну тому він обрав бути з Богом проте він як він говорив в інтерв’ю на турніри я ще поїду а приїзд Папи Римського це рідкісна подія для України і тим саме свято для такого затятого християнина як Павло Ананійович.Тим саме при Папі Римському він заспівав нову пісню на вірші Михайла Ткача Мама Марія яка оспівує Матінку Марію яка оберігає Україну.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.