Новини

Діти били кота і знімали на відео: на Буковині поліцейські перевіряють інформацію щодо жорстокого поводження з твариною

Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили допис, на якому зафіксовано факт можливого знущання над котом. Співробітники ювенальної превенції встановили осіб, причетних до скоєння правопорушення, та з’ясовують всі обставини інциденту.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Попередньо поліцейські з’ясували, що 17-річний житель села Молодія Чернівецького району бив тварину рукою, а його 16-річний брат знімав це на відео.

Факт події співробітники відділення № 4 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції зареєстрували у системі Єдиного обліку заяв та повідомлень Національної поліції України.

Правоохоронці склали на 17-річного хлопця протокол про адміністративне правопорушення за статтею 89 (Жорстоке поводження з тваринами) Кодексу України про адміністративні порушення.

Поліцейські провели профілактичні бесіди з підлітками щодо недопущення вчинення таких дій в майбутньому.

Співробітники поліції нагадують, що за жорстоке поводження з тваринами винні особи несуть відповідальність:

– адміністративну (стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка тягне за собою накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини);

– кримінальну (стаття 299 Кримінального кодексу України відповідальність, яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.