Новини

У Чернівцях центр швидкої допомоги отримав ще 8 нових автівок

Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав ще вісім нових карет “швидкої”.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua

22 автівки придбали ще торік, доправляли їх на Буковину поступово, наразі прибула остання партія.

Як зазначив виконувач обов’язків Центру Володимир Єленєв, “швидкі” класу “В” укомплектовано на базі автомобілів Сitroen Jumper. Вони оснащені усім необхідним для надання невідкладної допомоги – кардіографом, дефібрилятором, пульсоксиметром, інфузоматом. Головне ж, що машини забезпечені кисневими балонами, це дозволяє транспортувати хворих на COVID-19 буковинців.

– У середньому маємо 350 викликів на добу. Звісно ж, що нові машини допоможуть обслуговувати їх швидше, – зазначає Володимир Єленєв.

Авто придбали за гроші, які надійшли від Національної служби здоров’я України. Вартує одна “швидка” близько 2 мільйонів гривень. Оновити парк Центр зміг уперше за шість років.

– Це не останнє поповнення у Центрі екстреної медичної допомоги. Іще 23 машини Чернівецька область отримає цього року від Міністерства охорони здоров’я України. За короткий час вдалося суттєво покращити матеріально-технічний стан “швидкої”, тож вдячна керівництву служби за вірні управлінські рішення, – зазначила заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

Нові машини поїдуть у Новодністровськ, Герцу, Лужани та Тереблече. Тут вони замінять старенькі УАЗи, якими користуються медики. Іще 4 автівки обслуговуватимуть пацієнтів у Чернівцях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.