Новини

Чернівецька ОДА на 6 млн грн профінансує культурні проекти: хто може взяти участь у конкурсі

На Буковині відбудеться конкурсний відбір культурних проєктів, який фінансуватиметься новоствореним Буковинським культурним фондом.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, передає кореспондентка molbuk.ua

“Вперше в історії Буковини за підтримки Чернівецької ОДА ми розпочинаємо цікавий формат взаємодії із громадою та з кожним, хто багато років хотів реалізувати свою мистецьку ідею, але не мав фінансування. Ми хочемо підтримувати не тільки проєкти будівництва, освіти й медицини, а й нашої культури. Тому з обласного бюджету виділено шість мільйонів гривень, які ми будемо надавати тим, хто спроможний створити цікавий, непересічний та сучасний буковинський культурний продукт”, – повідомив Осачук.

Конкурс заявок триватиме впродовж місяця до 7 травня. Відбіркова конкурсна комісія обиратиме найкращі проєкти, які отримають фінансування із Буковинського культурного фонду. Заявки прийматимуться в електронному вигляді.

Серед умов – обов’язкова реалізація культурного проєкту до кінця 2021 року.

“Бажано, щоб цей культурний проєкт фінансувався з багатьох джерел, щоб була частка співфінансування. Щоб ви продемонстрували, що ви дійсно хочете і прагнете реалізувати вашу ідею, і готові також вкласти ваші кошти. Ідеться про громади, про спілки, про індивідуальних майстрів народного мистецтва, аматорські, танцювальні, співочі колективи, про художників і т.д”, – зазначив голова Чернівецької ОДА.

Усі деталі конкурсу на фейсбук-сторінці Буковинського культурного фонду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.