Новини

Клічук запевнив, що «щасливців», у яких не відключають світло, потроху від’єднують від ліній із критичною інфраструктурою

Будинки-щасливці, які заживлені до об’єктів критичної інфраструктури і через це не потерпають від відключень світла, потроху перепідключають. Тож кількість таких “несправедливих” відключень, коли в когось світло горить постійно, поступово буде зменшуватися.

Про це сказав на брифінгу 1 лютого Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

“Ви знаєте, що є об’єкти критичної інфраструктури. Туди входять лікарні, військові госпіталі, котельні, насоси. Досі критична інфраструктура в нас в області споживала 135 МВт. Проблема в тому, що Україна не готувалася до військових дій, і на одній лінії з критичною інфраструктурою знаходилися будинки і мікрорайони. Через це виникла така соціальна несправедливість, коли в одних будинках світиться, а в інших – ні”, – сказав Клічук.

Він зазначив, що уже чимало будинків відключили від критичної інфраструктури, завдяки чому вдалося зменшити споживання до 50 МВт.

“На сьогодні обленерго за декілька місяців спільно з ОВА та мерією зменшила споживання орієнтовно на 50 МВт. Відключили тих щасливців, які були підключені до критичної інфраструктури. Тож будинки, які не відключалися, уже відключаються. Ця робота триває. За обіцянкою Обленерго, будинки й далі будуть поступово відключатися, де це можливо. Є випадки, де це зробити нереально, бо потрібно прокладати окремий кабель. А це, відповідно, проєкти, кошториси, погодження, і це буде дуже довго. Тому роблять по можливості зменшення зайвих підключень до цих ліній”, – додав міський голова.

Раніше Роман Клічук запевнив, що відключення електрики у Чернівцях такі самі за тривалістю, як і в інших містах.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.