Новини,  Новини громади

За незаконну вирубку дерев мешканець Сучевенської територіальної громади поніс кримінальну відповідальність

За незаконну порубку дерев наступає відповідальність

Стаття 246 Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за вчинення незаконної порубки дерев. Випадки вчинення вказаних кримінальних правопорушень є непоодинокими.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що 21 грудня 2022 року мешканець Сучевенської територіальної громади, без передбаченого законом дозволу, в порушення вимог чинного законодавства, з корисливих мотивів, знаходячись на території лісового фонду одного з лісництв, за допомогою бензопили здійснив рубку двох дерев породи «дуб», чим вчинив незаконну порубку дерев у лісах, що заподіяло істотну шкоду та спричинив державі матеріальну шкоду на загальну суму 29 576 грн 72 коп.

Такими своїми діями громадянин вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 246 КК України, а саме незаконну порубку дерев у лісах, що заподіяли істотну шкоду.

Вироком Глибоцького районного суду затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим та призначено узгоджене сторонами покарання. Крім того, лісодеревину та бензопилу конфісковано в дохід держави.

Ігор ДИМЧУК Начальник Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.