Новини

У Чернівцях відкрили новий центр соціально-психологічної підтримки: де він знаходиться

У Чернівцях розпочав роботу Центр допомоги врятованим, який надає комплексну соціально-психологічну підтримку людям, що виїхали із зони активних бойових дій та/або тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

У новому центрі юристи допоможуть переселенцям вирішити питання з оформленням, відновленням, отриманням документів, психологи нададуть консультації, а кейс-менеджери допоможуть вирішити індивідуальні випадки, з якими стикнулися постраждалі від війни. Крім того підкажуть, де отримати гуманітарну допомогу? Де шукати житло? Як знайти роботу? Як влаштувати дітей в навчальний заклад?

“Важливий аспект, яким компетентно займаються працівники Центру допомоги врятованим, – це психологічна допомога і реабілітація. У складних випадках, зокрема сексуального насильства, спеціалісти Центру довгостроково допомагають постраждалим побороти посттравматичний синдром та відновитись”, – йдеться у повідомленні.

За допомогою Центру допомоги врятованим, громадяни зможуть отримати не тільки первинні консультації та допомогу, але також, за необхідності, спеціалізовані медичні, соціальні та правові послуги.

Адреса і контакти Центру: вул. Головна, 128,
тел: +38 (098) 09 03 997; пн — пт з 10:00 до 18:00

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.