Новини

Була навіть на честь Валентини Терешкової: у громаді на Буковині перейменували майже 30 вулиць

Майже тридцять вулиць перейменовано у Берегометській громаді Чернівецької області. А саме у селищі Берегомет та селі Мигово.

Про це йдеться на сторінці у Facebook Декомунізація. Україна, пише molbuk.ua. Там опублікували рішення сесії Берегометської сільської ради.

“Там була навіть вулиця на честь Валентини Терешкової.

Таких лишилося лише 30 на територіях, які зараз під нашим контролем”, – йдеться у дописі.

Валентина Терешкова — російська політична діячка, льотчиця-космонавтка СРСР.

У 2014 — Терешкова, як депутат Держдуми РФ, проголосувала за анексію Криму та активно підтримувала подальшу війну з Україною.

У березні 2020 під час повторної чинної каденції президента Росії Путіна, запропонувала прибрати обмеження щодо кількості президентських термінів у Конституції РФ та обнулити термін після ухвалення поправок до Основного закону країни, заклавши в законі можливість для чинного президента знову обиратися на цю посаду вже відповідно до оновленої Конституції.

Підтримала війну проти України, голосувала за анексію Криму, підтримала війну в Сирії, символічно, разом з Йосипом Кобзоном відвідувала військову базу РФ, де вони разом поставили свої автографи на фюзеляжі літака під час російських спецоперацій по підтримці режиму Асада, вбивству мирного населення, включаючи застосування хімічної зброї.

Тепер у громаді зʼявилися вулиці на честь Василя Стуса, Ліни Костенко, Леоніда Каденюка та інші. Зокрема, перейменували такі вулиці:

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.