Новини

ОСББ у Чернівцях відшкодують із міського бюджету частину вартості генератора

У Чернівцях із міського бюджету частково компенсують вартість придбаного генератора ОСББ “Миколаївська-39”, що по вулиці Лейтенанта Олександра Маланчука, 39 (колишня вулиця Миколаївська).

Відповідне рішення ухвалили 24 січня на засіданні міськвиконкому, воно оприлюднене на сайті міськради, пише molbuk.ua

Частину вартості генератора ОСББ компенсують як учасникові відповідної програми.

“Дозволити департаменту інфраструктури та благоустрою Чернівецької міської ради здійснити часткову компенсацію вартості придбаного генератора учаснику Програми часткового відшкодування вартості генераторів, які придбані об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житловими кооперативами, органами самоорганізації та управителями багатоквартирних житлових будинків у 2022-2023 роках, затвердженої рішенням Чернівецької міської ради VIII скликання від 29.11.2022р. № 962”, – йдеться у рішенні.

Загальна вартість генератора THOR-GP601 із робочою потужністю 7,0 кВт- 80 тисяч гривень. З міського бюджету відшкодують 60 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що на сесії міськради проголосували за часткове відшкодування вартості генераторів, які ОСББ, ЖК та управителі придбали для багатоквартирних будинків. Повертатимуть до 80% вартості, але не більше 60 тисяч гривень.

Отримати компенсацію можна в розрахунку один генератор на 36 квартир. Тобто йдеться про загальнобудинкове забезпечення генераторами – завдяки їм буде можливість обладнати будинковий “пункт незламності”, де можна буде зарядити телефони, підігріти їжу та інше.

На реалізацію програми з бюджету передбачили 10 мільйонів гривень (5 мільйонів – на 2022 рік і 5 – на 2023).Аби отримати компенсацію, потрібно:

Організувати збори співвласників багатоквартирного будинку; зробити протокол зборів, у якому зазначити про намір придбати генератор (важливо зафіксувати суму дольової участі). При цьому, якщо вашим будинком порядкує управлінська компанія – потрібно уповноважити її на придбання генератора.

Купити генератор, зберегти платіжні документи та техдокументи, у яких зазначили характеристики та серійний номер (або інше заводське маркування).

Подати заяву на часткову компенсацію вартості закупівлі. Зробити це можна через ЦНАП.

Надати копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб. Йдеться про документи, що засвідчують юридичну особу, яка забезпечує утримання будинку. А також документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.