Новини

«Ці камери дуже важливі для безпеки»: на дорогах у Чернівцях встановлять додаткові камери відеофіксації

Незабаром на дорогах міста з’являться шість додаткових камер відеофіксації.

На яких вулицях встановлять ці камери, кореспондентці ” ” розповів заступник начальника управління патрульної поліції в області капітан поліції Вадим РОКОЧЕ.

– Варто зазначити, що перші чотири камери у Чернівцях були встановлені ще у 2021 році. Зараз заплановано встановлення додаткових камер, їх повинно бути шість: п’ять – у межах міста, а ще одна – на під’їзді. Якщо говорити про ті камери, які були вже встановлені ще у 2021 році, то це два комплекси, на Старо-Жучківському Шляху, всім відомий Калинівський ринок та вулиця Калинівська, а також два комплекси встановлені на вулиці Винниченка, – розповідає В. Рокоче.

З початком війни камери відеофіксації на дорогах були вимкнені. За словами капітана поліції, збільшення кількості аварій у місті не було зафіксовано.

– На початку широкомасштабного вторгнення РФ камери на дорогах були вимкнені. Тоді мали дещо інші пріоритети. Органи поліції працювали у кардинально іншому напрямку. У той період часу ми простежували зменшення випадків аварій на дорогах. Я можу це пов’язати із тим, що трафік був меншим. Також запровадження комендантської години відіграло велику роль, – ділиться капітан поліції.

За словами Вадима Рокоче, камери є надзвичайно важливими.

– Ці камери є важливими. Як показує практика, люди починають сприймати інформацію та дотримуватися норм закону в тому випадку, якщо за вчинення протиправних дій настає відповідальність. Камери ж суттєво зменшують кількість дорожньо-транспортних пригод та покращують безпеку на вулицях і автошляхах. Адже психологічне усвідомлення того, що за порушення швидкісного режиму людину притягнуть до відповідальності, розуміння того, що додому можуть прийти “листи щастя”, позитивно впливає на її поведінку на дорозі.

Встановлення камер відеофіксації у 2021 році дало позитивний результат.

– Камери встановлюють для того, щоби контролювати безпечну швидкість на дорогах. Ситуацію вивчають, експерти оцінюють найбільш аварійні дороги у Чернівцях та приймають рішення, чи встановлювати там пристрої “Каскад”. Як показує практика, попередні чотири камери дали гарний результат. Аварій на вулиці Винниченка та поруч із Калинівським ринком стало значно менше. Та першочергове завдання поліції – не притягувати водіїв до відповідальності, а не допустити якомога більше автопригод. І це не лише в контексті перевищення швидкості, а й інших порушень Правил дорожнього руху, – підсумовує Вадим Рокоче.

Де будуть встановлені додаткові шість камер:

Проспект Незалежності (поблизу будинку 94 та 125)

Героїв Майдану (поблизу будинку 160)

Сторожинецька (поблизу будинку 94)

Галицький шлях (поблизу будинку 46В)

Коровія (автодорога М19).

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.