Новини

Може принести на поле бою аптечку: бійці ТрО з Буковини показали, хто допомагає їм у зоні бойових дій

Бельгійська вівчарка на кличку Ірма, разом із солдатами Чернівецької бригади тероборони вірно служить нашим воїнам у зоні бойових дій на сході країни.

Про це йдеться на сторінці 107 окремої бригади Сил територіальної оборони Буковини, пише molbuk.ua

Господарем собаки є військовий 92 батальйону 107 об ТрО – Олександр Ставчанський. Колишній керівник комунального підприємства, після жахливої звістки про повномасштабний наступ Росії покинув своє робоче місце й подався на службу в ТрО. Ірма з’явилася в “строю” влітку минулого року. Вона разом із мужніми бійцями проходила навчання на полігонах де пристосувалась до вибухів і пострілів. Олександр відзначає, що Ірма не боїться умов у регіонах, де відбуваються бойові дії, ба більше – активно допомагає солдатам.

“Вона у нас розумна дівчинка, бо була навчена саме під “медика”, – розповідає Олександр Ставчанський. – У Ірми є розвантажувальний жилет (“розгрузка”), до якого прикріплюється аптечка. Якщо боєць отримає поранення в бою, Ірма негайно прибіжить до нього та принесе цю аптечку”.

Нині ж собака перебуває у “декретній” відпустці, адже нещодавно народила десятеро собаченят. Щоправда, каже господар собаки, незабаром Ірма повернеться до несення служби на бойових позиціях.

Протягом часу, відколи Ірма допомагає Чернівецькій тер обороні, не обійшлося і без курйозів з собакою, розповів Олександр.

“Якось вона вкрала у нашого командира взводу дві пачки патронів, які він залишив поблизу намету. Хлопці жартома говорили, що з таким собакою точно не страшно, бо Ірма зможе викрадати боєприпаси москалів і приносити їх нам”, – розповів боєць.

Олександр відзначив, що собаки добре відчувають небезпеку на полі бою:

“Коли, скажімо, на фронті починаються обстріли, Ірма першою реагує на це, бо відчуває, що може статися щось погане. Ми їй довіряємо, тому й реагуємо відповідно…”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.