Новини

У Чернівціобленерго прокоментували, чи справді в інших областях менше відключень світла, ніж на Буковині

Майже у всіх областях України практично однакова ситуація з відключенням світла. І такого немає, що якійсь області відключають електропостачання на триваліший чи коротший період.

Про це у програмі Постфактум на телеканалі ТВА сказав голова правління АТ “Чернівціобленерго” Олександр Ніверчук, пише molbuk.ua

Він додав, що щодня моніторить ситуацію, тож упевнений у своїх словах.

“Щоранку я проводжу інтернет-моніторинг і дивлюся, що у наших сусідів. І даю вам стовідсоткову гарантію, що у нас усіх однаково. Якщо у всіх доведений ліміт від 45 до 47 відсотків споживання, то ми це чуємо на селекторній нараді. Щщоранку відбуваються такі наради, і кожне обленерго доповідає, що наш ліміт такий-то, це стільки-то від потреби, відключено стільки-то, і так далі”, – сказав Ніверчук.

За його словами, наразі Буковині дають ліміт споживання в середньому 50 відсотків від потреби. Такі ж ліміти встановлені і для більшості інших областей, хоча є й винятки: у деяких регіонах ситуація справді гірша.

“Наша область на сьогодні повинна споживати 330-340 МВт. Нам дають у середньому зараз 160-170 МВт. Це виходить біля 50 відсотків. І я вас запевняю, що практично по всіх областях цей відсоток однаковий – 2-3 відсотки більше-менше.

Хоча є області, в яких трохи гірша ситуація. Це ті, які розташовані ближче до території бойових дій, бо там постійні обстріли. До прикладу, за ніч обстріляли Суми, Чернігів, Полтаву, Дніпро, – відповідно, відключень більше. А у решти регіонів – однаково”, – запевнив голова правління АТ “Чернівціобленерго”.

Він також порадив, як це перевірити:

“Подивіться сайти обленерго різних областей, яка там інформація подається. Але її треба дивитися не загальну на тиждень наперед, а з сьогодні на сьогодні. Бо ми не можемо, до прикладу, в п’ятницю минулого тижня зрозуміти, що трапиться наступного четверга: чи буде приліт, чи ні. І от якщо ми дивимося графіки з сьогодні на сьогодні, то у всіх ситуація плюс-мінус однакова”, – сказав Олександр Ніверчук.

Раніше Ніверчук пояснив, чому в області не дотримуються графіків відключень.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.