Новини

Скандальне будівництво в центрі Чернівців: депутати таки підтримали поновлення оренди землі

Депутати Чернівецької міськради таки підтримали проєкт рішення щодо поновлення договору оренди землі забудовникові по вулиці Шептицького, 7.

Голосування відбулося на сесії міськради сьогодні, 26 січня, пише molbuk.ua

Депутатка від фракції “Пропозиція” Тетяна Шепелько зазначила, що через таке рішення три школи назавжди можуть втратити спортивний майданчик, який мав бути на цій території.

“Забудовник докупив/додавив таки чернівецьких депутатів, які всупереч інтересам дітей, громади, з прямим порушенням законодавства України, проголосували продовжити йому договір оренди землі по Шептицького 7. І плювати всім, що три навчальні заклади (ліцеї) втратять назавжди спортивний шкільний майданчик. І плювати всім на ЮНЕСКО і його вимоги. Це ж Чернівці, тут можна все тим, хто вміє домовлятися. На сесії був присутній прокурор Чернівецької окружної прокуратури. Можу лише констатувати, що поки українці воюють з рашистами за своє майбутнє, корупція краде їх майбутнє в тилових Чернівцях”, – обурено висловилася депутатка.

Це не перша спроба голосування за поновлення договору оренди по вулиці Шептицького, 7.

Першого разу голосування за цей проєкт рішення відбулося на сесії міськради торік 5 грудня. Тоді депутатам забракло голосів.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях на сесії міськради 10 листопада депутати не підтримали петицію, на якій чернівчани вимагали облаштувати шкільний стадіон на Шептицького 7, заборонити будівництво на спортивному шкільному майданчику та припинити договір оренди земельної ділянки із забудовником.

Також molbuk.ua писав про те, що через скандальне будівництво три школи у Чернівцях не мають спортивних майданчиків.

Що відомо про будівництво по вул. Шептицького, 7:

Конфлікт щодо земельної ділянки триває з 2005 року. Раніше забудовник планував звести торгово-офісний центру і мав дозвіл на земельну ділянку, площею 0,06 га. На іншій частині мали звести спортивний майданчик для учнів трьох шкіл. Згодом забудовнику дали дозвіл на усю ділянку, але з умовою, що він має зробити спортивний майданчик. За усі ці роки роботи не були виконані.

А з 2017 року забудовник подав проектну пропозицію на зведення багатоповерхових будинків. Міська рада тоді подала на забудовника до суду. Але, як запевнив на одній із пресконференцій мер Роман Клічук, забудовник отримав усі дозволи через суд, тому розпочав будівництво.

30 червня 2022 року замовник отримав дозвіл на початок будівельних робіт в апеляційному суді. У липні прокуратура розпочала розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем посадовцями міської ради, які погодили та уклали із забудовником додатковий договір, що суперечить інтересам територіальної громади.

Тим часом мешканці запевняють, що у забудовника немає необхідних документів на підготовчі роботи. Через це вони неодноразово викликали поліцію, але будівництво триває і далі.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.