Новини

На Буковині вперше в обласній лікарні проведуть стентування периферичних судин

На Буковині вперше в обласній лікарні відбудеться стентування периферичних судин.

Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Майстер-клас із цього втручання проведе Антон Орлов – лікар-судинний хірург Національного інституту хірургії та трансплантології імені Олександра Шалімова, член Асоціації судинних хірургів, флебологів та ангіологів України, член Європейського суспільства судинних хірургів.

За словами директора Дмитра Домбровського, улітку лікарня отримала від благодійного фонду Nova Ukraine та Національної агенції гуманітарної допомоги “Здорові” ангіограф. Обладнання встановили і ввели в експлуатацію. Наразі відбудуться перші оперативні втручання з його використанням.

“Стартуємо зі стентування периферичних судин. Надалі ж в нашій обласній лікарні, завдяки наявності даного обладнання, будемо активно розвивати малоінвазивні рентген-ендоваскулярні оперативні втручання, емболізації, реґіонарну хіміотерапію, симулятивні оперативні втручання на артеріальному руслі, встановлення кава-фільтрів тощо. Вдячні благодійникам, а також Антону Орлову, який погодився періодично приїжджати в нашу лікарню й ділитись досвідом з нашими лікарями”, – пояснює Дмитро Домбровський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.