Новини

Перейшли за підозрілим посиланням: на Буковині шахраї «видурили» у жінок понад 60 тисяч гривень

Впродовж вихідних до поліції надійшло три повідомлення про те, що невідомі виманили заощадження трьох буковинців. За цими фактами було розпочато кримінальні провадження.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції у Чернівецькій області, пише molbuk.ua

21 січня на спецлінію “102” звернулася 23-річна чернівчанка із повідомленням про те, що невідома особа зняла з її карткового рахунку кошти. Жінка розповіла поліцейським, що мала намір придбати планшет. Продавець в одному месенджері надіслав чернівчанці фішингове посилання для оплати за товар. Як тільки жінка внесла реквізити своєї банківської катки, з її рахунку зникло 4400 гривень.

За такою ж схемою шахраї ошукали 30-річну жительку села Черепківці Чернівецького району. Буковинка перейшла за підозрілим посиланням, яке побачила в мобільному застосунку. В подальшому жінка заповнила анкету, вказавши конфіденційну інформацію. В результаті чого з її картки було списано майже 20 тисяч гривень.

Ще одна чернівчанка потрапила до лап аферистів, під час оплати за послуги на одному сайті. У 42-річної жінки шахраї виманили понад 36 тисяч гривень.

За вказаними фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці нагадують громадянам, що за жодних обставин не варто переходити за сумнівними посиланнями, а тим паче розголошувати свої персональні дані, до яких належать:

– термін дії пластикової картки;

– PIN-код;

– слово-пароль;

– cvv/сvv2 коди.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.