Новини

У Чернівцях почали вакцинувати освітян: хто отримає щеплення найпершим

У Чернівцях почали вакцинувати від коронавірусу освітян – працівників шкіл та дитсадків міста.

Про це у коментарі molbuk.ua повідомив очільник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

Спочатку вакцинують тих 955 освітян, які зголосилися і заповнили форми на вакцинацію під час опитування минулого тижня.

Сьогодні, 6 квітня, з 10 ранку вакцинують 180 працівників на трьох локаціях. Тобто працівників найближчих освітніх установ щепитимуть на території трьох закладів у різних точках міста. Загалом сьогодні щеплять працівників ДНЗ №27, 9, 43, 45, 32, 10, 11, 18, 30, 33, 34, 35, 38 та ЗОШ №11, 22, 27 та ЗОШ с.Коровія.

Графік щеплень освітян складений на кожен день. Окрім 955 освітян, що записалися першими, вакцинуватимуть також усіх бажаючих, пояснив С. Мартинюк.

“Наразі йдеться тільки про працівників шкіл та садочків. Не принципово, що це мають бути саме педагоги. Записати міг будь-який працівник закладу освіти: і техпрацівник, і медсестра, і педагог будь-якого класу. Медики повідомили, що готові щодня надавати по три бригади. Вони просити, щоби кількість охочих вакцинуватися щодня була кратна десяти, адже флакон розрахований на 10 доз. Також, щоби не їздити по всьому місту і вакцинувати по кілька осіб, вирішили обирати щодня 3 локації, до яких “підтягуватимуться” працівники сусідніх освітніх закладів”, – пояснює С. Мартинюк.

Наразі з п’яти з половиною тисяч працівників освіти у місті на вакцинацію записалися 955.

“Враховуючи, що частина з них – це технічні працівники, то кількість охочих щепитися становить наразі близько 15 відсотків. Можливо, це невелика кількість. Проте варто зважити, що інформацію про вакцинування ми збирали на вихідних. І, можливо, не всіх опитали. Окрім того, ймовірно, у людей є якась ще поки недовіра до вакцини. Через те й не записувалися дуже активно. Коли ж побачать, що все відбулося добре, то, гадаю, процес прискориться”, – переконаний очільник управління освіти.

Нагадаємо, в області ще минулого тижня анонсували про вакцинацію працівників дошкілля та загальноосвітніх закладів Буковини.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.