Новини

Що таке телевізор із Wi-Fi, і як він працює*

На виставці CES 2023, яка проходила 5-8 січня 2023 року, був представлений бездротовий телевізор Displace TV на змінних батарейках з діагоналлю 55 дюймів. Матриця OLED забезпечує зображення високої якості. Відсутність дротів дає змогу використовувати дисплей у будь-якому куточку приміщення. Тим часом пристрої https://comfy.ua/flat-tvs/ з Wi-Fi стають дедалі популярнішими. Розглянемо принцип їхньої роботи та основні переваги.

Особливості підключення до бездротового інтернету

У кожної моделі з’єднання з мережею відбувається по-своєму. У більшості випадків використовується кабель Ethernet, але для панелей з бездротовим підключенням він не потрібен. Перші пристрої оснащувалися виключно кабельним з’єднанням. Такий метод дає стабільний інтернет, але обмежує можливості розміщення. Також псується привабливість інтер’єру через велику кількість дротів.

Виробники відреагували і створили пристрої з можливістю підключення через Wi-Fi. Тепер для перегляду програм і веб-серфінгу немає потреби в дротовому з’єднанні. По телевізору можна здійснювати відеодзвінки і проводити конференцій за допомогою веб-камери і мікрофона. На широкому екрані це набагато привабливіше і зручніше, ніж на телефоні або планшеті.

Підключення до мережі здійснюється таким чином:
Вбудований Wi-Fi – популярний варіант. Кабель або адаптер не потрібні. Щоб вийти в мережу, необхідно прописати логін і пароль у відповідному вікні. Пошук роутера відбувається автоматично. Список доступних мереж виводиться у вікні.

Адаптер – телевізору не потрібен вбудований модуль. Підключення відбувається через окремий приймач. Для з’єднання з пристроєм передбачено USB. Радимо використовувати приймач того ж виробника, що й телевізор.

Головний плюс панелі з Wi-Fi – мобільність. ТВ можна підключити до мережі в будь-якому місці приміщення, де є доступ до розетки. Головна умова – потужність роутера, який роздає сигнал. Якщо зв’язок стабільний, можна насолоджуватися переглядом відео в кімнаті, де немає підведеного по кабелю інтернету. Відсутність дротів позитивно позначається на дизайні інтер’єру. У маленької дитини не виникне спокуса погратися з кабелем.

Порядок налаштування

Для підключення до мережі використовують роутер із вбудованою функцією Wi-Fi. Як джерело інтернету підійдуть і інші пристрої, що виконують роль точки доступу. Це може бути смартфон, ноутбук і навіть ПК за наявності потрібного адаптера.

Таке рішення сподобається сім’ям, які користуються великими пакетами мобільного інтернету. Це зручно і позбавляє зайвих витрат на оформлення договору та процедуру підключення від провайдера. У багатьох країнах Європи саме мобільний інтернет вважають популярним рішенням.

У більшості випадків виявлення відбувається автоматично, особливо з приймачами нового покоління. Іноді прилад потрібно налаштовувати вручну. Для цього дотримуйтесь таких інструкцій:
увійдіть у меню;

знайдіть пункт “Мережа”;

перейдіть у “Налаштування підключення”;

натисніть кнопку “Пуск”.

Приймач виконає пошук доступних мереж. Виберіть роутер і натисніть кнопку “Підключити”. Потім введіть логін і пароль, надані провайдером, після чого повноцінно використовуйте монітор як Смарт ТВ.

Дисплеї з підключенням через Wi-Fi практичні, оскільки обіцяють більше свободи і менше обмежень. Такий телевізор можна знайти в інтернет-магазині Comfy.ua, якщо за допомогою фільтрів вибрати модель за відповідними технічними параметрами.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.